Jaarthema 2023

Leven met oorlog

De effecten van oorlog blijven merkbaar in het leven van mensen, zowel voor de direct betrokkenen als voor hun partners, kinderen, kleinkinderen en andere familieleden. Als Stichting 4 en 5 mei Barneveld leven we ook mee met de ongeveer 400 vluchtelingen uit de Oekraïne, die in onze gemeente een schuilplaats hebben gevonden.

Ook dit jaar hebben we de scholen voor Voortgezet Onderwijs in onze gemeente weer gevraagd om deel te nemen aan een gedichten- / korte verhalen wedstrijd rond het Jaarthema.
Zie hier de bijdragen van de leerlingen uit het VO in de gemeente in 2022.

16 februari 2023: 5 mei café


Op donderdag 16 februari 2023 organiseert Stichting 4 en 5 mei Barneveld voor het eerst het 5 Mei Café in BAS Beer and Steaks.

Het idee is om een open podium te bieden aan locale artiesten van alle niveau’s en pluimage. Artiesten worden persoonlijk uitgenodigd, maar als we jou/jullie zijn vergeten, dan kan je je ook aanmelden via 4en5meibarneveld@gmail.com .

We gaan deze avond semi akoestisch muziek maken. Een elektrische piano, cajun, kleine basversterker en zanginstallatie is aanwezig.

Als muzikant krijg je geen gage en ook geen gratis drankjes. Het eerste doel is het opwarmen voor 5 Mei. Doe je mee?

4 mei Dodenherdenking 2023 bij de begraafplaats

We herdenken allen, die waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

5 mei 2023: Bevrijdingsdag op het Raadhuisplein

We vierden, dat we in vrijheid mogen leven in twee delen:

  1. met een officieel tintje (exacte tijdstip volgt nog)

  2. uitbundig met een gaaf feest! (15.00 - 22.00 uur)

Via deze link op het internet de registratie van Deel 2 (het Vier 5 mei Festival 2022).

Of ga naar de website van de Barneveldse Krant met ook veel mooie foto's: